«

»

May 20

Denunciem el comunicat del govern espanyol

Des de la Sectorial d’Administració Pública de l’ANC fem nostre el següent manifest:

El govern de l’estat espanyon ha fet un comunicat en què qüestiona la viabilitat del Govern de Catalunya anunciat pel President Quim Torra. En fer-ho, avisa que es considera l’únic òrgan competent per autoritzar la publicació del Decret que l’aprova. En relació amb aquest comunicat les entitats signants volem denuncuar:

  1. Aquesta cominiació contravé l’article 152 de la CE que determina que és al president de la Generalitat a qui correspon la Direcció del Consell de Govern, la seva més alta representació i fins i tot l’ordinària de l’Estat en el territori de Catalunya.
  2. L’article 17 de la llei 13/2008 de la presidència de la Generalitat i del Govern assenyala que correspon al president o presidenta, d’acord amb el seu estatu presonal, la representació de la Generalitat, i és, en el marc de les seves funcions, a qui li pertoca acordar lliurement el nomenament i la separació dels membres del Govern.
  3. La publicació en el DOGC és un acte degut i reglat, no portar-lo a terme infringeix l’article 7 de la llei 7/2007 del DOGC. El nomenament efectuat pel President s’ha de presumir com un acte vàlid i cap autoritat dins de la Generalitat, incloses les que la tenen intervinguda, pot oposar-se a la seva publicació oficial sense incòrrer en responsabilitats disciplinàries, polítiques o penals.
  4. La reiterada ingerència de l’Estat central en el funcionament de les institucions catalanes, més enllà de l’anomàlia que suposa l’aplicació indeguda de l’article 155 de la CE, implica una intolerable manca de respecte a la voluntat democràtica expressada a les urnes i a una vulneració flagrant dels drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

ANC – Sectorial d’Administració Pública