«

»

Oct 17

Comunicat de la Sectorial d’Administració Pública davant la detenció dels Jordis

Companys i companyes de la Sectorial,

El dilluns 17 d’octubre l’estat espanyol va cometre una nova barrabassada, la detenció i empresonament sense fiança dels presidents de l’Assemblea i d’Òmnium. Hores d’ara és evident que els agents de l’estat s’han posat en marxa per aturar-nos, mitjançant l’ús de tots els instruments de repressió que tenen a l’abast, amb accions coordinades entre els poders executiu i judicial i amb el vist i plau d’un legislatiu, on aquells que podrien aturar el devessall d’abusos han optat per avalar-los amb assentiments explícits i silencis còmplices.

Advocats de l’Estat, fiscals i magistrats, han estat el principals protagonistes a l’hora de subvertir el seu estat de dret, violentant l’ordenament penal, recorrent a previsions dels anys setanta, per mirar de fer passar bou per bèstia grossa, amb una impunitat absoluta que ha conduit a l’empresonament d’innocents, sense cap mena d’empara i garantia jurídiques, imputant-los uns delictes que només veuen ells, i obtenint -amb aquesta conducta- el descrèdit davant dels i les professionals del dret d’arreu i la indignació de tothom, llevat d’aquells als quals serveixen.

De moment la resposta forana només s’ha deixat veure en els mitjans d’informació, on tornem a ser portada en moltes publicacions de prestigi que denuncien el comportament dels poders públics espanyols i la seva persistència a defugir el diàleg per trobar alguna solució pactada. La difusió de noticies que informin del relat és el millor actiu que disposem, perquè els nostres conciutadans d’Europa pressionin els seus representants en l’adopció d’actituds i de mesures més efectives per a la resolució del conflicte. Això no obstant, no podem fiar-ho tot a rebre respostes favorables per part d’un club d’estats que desatén les crides d’aquests conciutadans i –ara com ara- només envia el senyal que, per damunt de la defensa i protecció dels nostres drets com a europeus, s’imposa l’imperi d’una llei que promou un espoli sagnant, ens menysté, ens maltracta, i ens ha dut on som.

En qualsevol cas, aquest és un escenari previst davant del qual -com hem recordat amb anteriors comunicats- ens hem de mantenir ferms i units, al costat de les nostres institucions, i de les organitzacions que ens criden a manifestar-nos, amb l’actitud d’unitat, de civisme i de confiança en nosaltres mateixos, pacíficament i en silenci, com a mostra del nostre tremp i cohesió. Ahir a Girona es podien escoltar els grills mentre una munió de persones es manifestaven davant les forces d’ocupació. Aquesta és la nostra força.

Barcelona, octubre de 2017.