«

»

Sep 20

Comunicat de la Sectorial d’Administració Pública davant del referèndum 1-O


Companys i companyes de la Sectorial, aquest no és un comunicat més!

Des de 2011, any de constitució de la SAP, hem anat impulsant accions compromeses amb l’assoliment de l’objectiu principal que perseguim des de l’ANC. Amb aquesta finalitat, d’aleshores ençà, persones treballadores de totes les administracions presents a Catalunya, hem esmerçat temps i esforços per difondre el missatge que la independència del nostre país és el motor de canvi que ha de fer possible la implementació d’un nou model d’organització i funcionament de l’administració pública catalana, una manera de fer de l’acció pública que satisfaci les expectatives que la ciutadania hi té dipositades, sota el convenciment que és possible capgirar el comportament i cultura de les nostres administracions públiques. Hem manifestat el nostre propòsit que les treballadores i els treballadors públics deixem de ser un “baula feble” en el procés vers la sobirania plena, per passar a ser la clau de volta sobre la qual descansi l’edifici institucional de la nova República Catalana.

Avui som més de 1.300 els treballadores i treballadors públics afiliats a la SAP que, com la resta de les companyes i companys que formen part dels serveis públics de Catalunya, hem estat objecte de pressions, d’amenaces i de privació de llibertat, per part d’aquells que volen impedir que disposem d’un futur que és nostre, mitjançant l’exercici del dret a decidir, amb argumentacions que hem rebatut mitjançant raons que han palesat la seva inconsistència i amb accions policials i judicials orfes d’empara.

Quan estem a tocar de fer efectiu aquest dret, des de la SAP creiem que cal que totes les afiliades i afiliats recordem que ha arribat el moment de mantenir-nos ferms en les nostres conviccions. Ara és el moment d’adoptar un comportament mancat de violència, de col·laboració proactiva en el procés que ens ha de menar a l’emancipació nacional i l’autogovern. Ara és quan hem d’ignorar les provocacions i el discurs de la por i la confusió i hem de mantenir la serenor. Ara és el moment de romandre amatents a les crides que facin els nostres governants i les organitzacions de la societat civil que estan al seu costat, per donar-hi la resposta i el suport que ens reclamin, per tal que tots plegats fem possible que l’objectiu comú de la independència esdevingui una realitat

Barcelona, setembre de 2017.